Ik ben Sophie De Groote en ik tel 40 lentes.
Phienergie kwam heel spontaan, net zoals ik zelf ben, en verwijst naar het beleven van mijn eigen energie in verbinding met mezelf en anderen.


Phienergie heeft als doelstellingen:

 • te ondersteunen om zowel op fysiek als mentaal vlak in beweging te zijn en ruimte te creëren voor verandering en groei,
 • te motiveren om op een creatieve, vrije manier te genieten van het bewegen en fit worden in en met de natuur,
 • te begeleiden in het bewuster leren aanvoelen van en luisteren naar je lichaam in de zoektocht naar je eigen flexibele balans met zelfliefde en -zorg als basis waardoor je met een veilig gevoel kan groeien in vertrouwen.
 • te inspireren door mijn eigen ervaringen en energie te delen.


In 2005 studeerde ik met grote onderscheiding af als

Master in de Lichamelijke Opvoeding.

Het jaar nadien slaagde ik ook voor de lerarenopleiding.


Mijn bijkomende opleidingen en diploma’s:


 • Behaald aan de Vlaamse Trainersschool/Bloso:

  o Hoger reddersbrevet (2000)
  o Trainer B Artistieke Gymnastiek Dames (2005)
  o Trainer B Triatlon (2005)
  o Trainer A Fitness – Personal Trainer (2006)
 • Voedingsconsulent (2014 - 2016) - www.levensschool.be
 • Integratieve Massage (2018) - www.destroming.com

 • Touch for Health (2019 – 2020) - www.flow-motion.be

 • Braingym (2020) - www.teachmore.be

 • Intermittent Living (2020) - www.kpnibelgium.comMIJN VERHAAL

Ik ben een West-Vlaamse ziel uit een gezin van 5 met een oudere en een jongere broer. Zo lang ik me kan herinneren ben ik actief met mijn lichaam bezig geweest. Vanaf 5 jaar turnde ik, later deed ik er ook nog judo bij, en toen ik 13 jaar was, nam ik deel aan het Belgisch kampioenschap triatlon en stond ik meteen op het hoogste schavotje.

Je blijft vaak doen waar je goed in bent, dus dit was de start van een lange triatlonperiode met een korte onderbreking tijdens mijn studententijd.

Ik studeerde met onderscheiding af als master in de lichamelijke opvoeding en sloot me aan bij de triatlonclub in Waregem. Ik leerde daar mijn toenmalige vriend Karl kennen, begon terug meer te trainen en nam voor het eerst deel aan halve triatlons.  Als twintiger bleef ik groeien en kon ik dankzij de steun van Karl, een team ondernemende vrienden en verschillende persoonlijke sponsors een aantal jaren als professionele triatlete aan het werk. Mijn focus en doorzettingsvermogen brachten me verschillende keren tot de aansluiting bij de wereldtop op de halve en volledige afstand.
Via deze link kan je doorheen mijn triatlonverhaal snuisteren: http://www.sophiedegroote.com/


Deze periode verliep ondanks de knappe prestaties niet zomaar van een leien dakje. Ik had vaak last van fysieke blokkades waar ik tegenaan liep en tot veel frustratie leidde omdat ik geen controle had om de oorzaak op korte termijn rechtstreeks aan te pakken. Deze onbalans bracht me in contact met vooruitstrevend osteopaat Thomas D’Havé. Door hem werd ik voor het eerst in contact gebracht met kinesiologie en de energetische benadering van het lichaam. Mijn interesse voor het mysterie van de ENERGIE was geprikkeld en ik kreeg inzicht dat het fysieke functioneren het resultaat is van een complexe samenwerking van een oneindige waaier van factoren. Ik voelde heel duidelijk aan dat er meer was dan enkel het lichaam en dat mentale/emotionele problemen, of ik noem het nu liever uitdagingen/groeimogelijkheden, een belangrijke invloed hebben op ons totale ‘fysieke’ ZIJN.


Er volgde een intense periode met het einde van mijn relatie alsook het stoppen als professionele atlete.

Beetje bij beetje ging ik op verkenning, op zoek naar mezelf... . Tijdens deze periode volgde ik de opleiding tot gezondheidsconsulent aan de Levensschool in Westerlo. Ik kon mezelf voeden met nieuwe kennis, deze in de praktijk ervaren en me stap voor stap eigen maken.

Ik las vele boeken, ontdekte de kracht van gedachten, experimenteerde met voeding en voelde interesse in bvb. de dynamiek van yin/yang, accupressuur, alles wat met energie te maken heeft, de werking van de chakra’s, drukpunten, massage… . 

Bewustwording, de wonderlijke samenwerking van lichaam en geest, het is een boeiende materie! 


Het is vaak overweldigend geweest in die zin dat het een gevoel creëerde dat ik nooit voldoende vat zou hebben om over de nodige kennis te beschikken om anderen te kunnen helpen. Het negatief geloof 'ik ben nog niet goed genoeg' of 'ik weet het nog niet' of 'ik heb er te weinig tijd voor' hielden me tegen waardoor ik te vaak stapjes in de richting van mijn interesses inruilde voor keuzes op basis van zekerheid. De angst om niet voldoende te weten, te kunnen, te voelen of te zijn. Faalangst en perfectionisme gaan vaak hand in hand en kunnen je dus belemmeren om stappen te zetten uit schrik om 'fouten' te maken of het niet goed genoeg te doen. Maar het is net in die ruimte van het ervaren waarin je kan ontdekken en antwoorden/richting kan vinden om verder te groeien.

Relaties zijn hierbij ook heel confronterend. De situaties, mensen om je heen maken je als spiegels bewuster van wie je bent of misschien juist niet bent. Door je te verbinden met iemand bots je op bepaalde 'pijnpunten' die naar de oppervlakte willen komen om gezien te worden. Het is allemaal niet vanzelfsprekend omdat het vaak blinde vlekken zijn die je onbewust sturen.


Bewustwording is een oneindig proces van eb en vloed. Inzichten verkrijg je door verantwoordelijk te durven kiezen voor verandering.

Verandering vraagt moed, geduld en zachtheid. En na elke verandering volgt er terug een nieuwe uitdaging... die terug een mogelijkheid biedt om te groeien, terug een stapje dichter bij jezelf.

Het is fijn als je gedurende deze zoektocht een veilige plaats vindt waar je jezelf mag zijn en je de nodige ruimte krijgt, in de 1ste plaats van jezelf!. Met zachtheid, af en toe een duwtje in de rug, om vanuit nieuwe inzichten kleine stapjes te kunnen zetten in de richting van wie je eigenlijk echt wil zijn.


De balans vinden tussen het denken en het voelen is een uitdaging.

De kracht van je denken beïnvloedt je werkelijkheid. Je bent dus in het bezit van een unieke creatiekracht!

Ik vertrouw er nu op dat het delen van mijn ervaring heel waardevol is. Ik kies er voor om te zijn wie ik ben zonder me constant aan te willen passen. Dit vraagt om oefenruimte en eerlijkheid naar mezelf en mijn omgeving, 

Voor mij persoonlijk is het mezelf de ruimte geven om te leren voelen heel belangrijk. Het omzetten van het kiezen vanuit angsten, patronen, pleasen, gewoonte, controle en wilskracht naar het kiezen vanuit voelen, weten, een zachte kracht en intuïtie.


Vanuit zelfliefde onderweg zijn naar een flexibele balans

Vanuit verantwoordelijkheid durven kiezen voor verandering

Vanuit leiderschap terug meer voldoening ervaren


Mijn interesses van vandaag

 • Vrij bewegen in de natuur en op muziek! Het verbinden van bewegingen tot een harmonisch voelend geheel :-)
 • De ruimte nemen om te voelen en in verbinding met mezelf keuzes te maken.
 • Het toepassen van prikkels uit de comfortzone om de flexibiliteit, de immuniteit en het welzijn te bevorderen.
 • Lekker eten, gezellig thuis zijn, knuffelen, zorgen voor... , kleuren, piano spelen
 • Spontane ontmoetingen en samen zijn met familie/vrienden
 • Nieuwe ervaringen beleven, creativiteit ontwikkelen, andere culturen, mensen, streken ontdekken

Ik motiveer vanuit het fysiek ‘in beweging zijn' als basis,

daar ligt mijn grootste plezier, voldoening en talent!


Een wegbereider die graag ontdekt en haar ontdekkingen deelt :-)


Choose Change Create Freedom