Zwemles voor volwassenen

Ik krijg vaak te horen dat zwemmen te saai is, maar vooral ook te moeilijk en dat het 'te laat' is om nog crawl of een andere zwemstijl aan te leren of te verbeteren. Je kan inderdaad de meters lang maken door baantjes te trekken, ze één voor één te tellen en voortdurend dezelfde beweging op hetzelfde tempo af te malen. Mja... niet echt iets voor mij, want zoals je ondertussen al weet hou ik van variatie!

Het is echt genieten als je kan afwisselen tussen verschillende zwembewegingen en bij elke slag combinaties kan maken en zo je volledige lichaam activeert. Bij het aanleren van de verschillende technieken maken we gebruik van korte zwemvliezen en soms ook een plankje, een pull buoy, blokjes of soms nog ander creatief materiaal waar ik inspiratie uit haal.


Voel je het enthousiasme al om iets nieuws aan te leren?

In tegenstelling tot bvb. lopen is zwemmen minder belastend voor de gewrichten en het water geeft een extra dimensie aan de beleving! Het kan je dragen, want we bestaan voor 70% uit water, maar als je te gespannen bent, dan kan het water je tegen werken en kan je veel energie verspillen door te 'vechten' of een poging te doen om te 'overleven'... 

We oefenen zowel conditie, basiskracht, coördinatie als flexibiliteit!


Voor wie?

  • Je vindt zwemmen fijn, maar je bent het soms beu om je te beperken tot bvb enkel schoolslag of je wil graag je techniek verbeteren en/of verschillende zwemstijlen aanleren.
  • Je wil graag in open water zwemmen, maar durft niet alleen en/of je wenst graag tips en tricks!
  • Je prioriteit ligt eerder op de beleving, het genieten van het ontspannende effect van het water, het aanleren van nieuwe bewegingen waarbij je bewust je lichaam leert voelen en sturen. Hierbij ben je bereid om naast de les eventueel thuis ook nog wat tijd te investeren om oefeningen te doen.

Ik begeleid je zowel in als uit het water zodat ik je bewegingen kan observeren onder en boven water. Ik laat je verschillende technieken zien en voelen door te demonstreren en actief in het water bij te sturen! Geen les waarbij je enkel woorden, kennis van aan de rand van het zwembad te horen krijgt. Ik verdeel mijn aandacht evenredig over iedereen of bij privéles gaat al mijn aandacht natuurlijk enkel naar jou :-)

Leren zwemmen, techniek bijschaven, wat je maar wil leren in het water kan je vragen!


Locaties: sportoase Groot Schijn Deurne, Plantin Moretus Borgerhout, fort Oelegem (in open water)

Kostprijs:

--> Privélessen van 30min: 30 euro of 20 euro/pers. met 2 samen

--> Groepslessen (min. 3 tot max. 5 personen): 15 euro/pers.

--> Open water: samen zwemmen met tips en tricks, koudeprikkel afhankelijk van het seizoen: geen vaste momenten, bij interesse voeg ik je toe aan de Whatsapp groep en hou ik je op de hoogte van de mogelijkheden. 

Zwemles voor kinderen

Voor wie?

  • kinderen die al watergewenning gehad hebben en geen schrik hebben
  • je wenst dat je kind op verschillende manieren creatief, met vertrouwen en al spelend leert zwemmen

Waar? enkel aan huis

  • Regio Zoersel, Zandhoven, Schilde, Oelegem
  • Verwarmd zwembad bij je thuis of iemand die je kent waar je mag zwemmen
  • Het grote basismateriaal (plankje, buis, blokjes) is aanwezig

Kostprijs?

  • 30 euro/30min privéles
  • 20 euro (per kind)/30min per 2

Wanneer? op afspraak