Wat is Creaswim?

 

Net zoals bij het lopen krijg ik vaak te horen dat zwemmen te saai is, maar vooral ook te moeilijk en dat het te laat is om nu nog crawl of een andere zwemstijl aan te leren of te verbeteren.

Je kan ook hier de meters lang maken door baantjes te trekken en één voor één te tellen en voortdurend dezelfde beweging op hetzelfde tempo af te malen. Mja... terug niet echt iets voor mij, want zoals je ondertussen al weet hou ik van variatie!

Het is echt genieten als je kan afwisselen tussen verschillende zwemslagen en bij elke slag zelfs nog bewegingen kan combineren en zo je volledige lichaam te trainen. Bij het aanleren van de verschillende technieken maken we gebruik van korte zwemvliezen en soms ook een plankje, een pull buoy, blokjes of soms nog ander creatief materiaal waar ik inspiratie uit haal.


Voel je het enthousiasme om iets nieuws aan te leren? In tegenstelling tot lopen is zwemmen minder belastend voor de gewrichten en het water geeft een extra dimensie aan de beleving! Het kan je dragen, want we bestaan voor 70% uit water! Maar als je vecht en te gespannen bent, dan kan het tegen werken en kan je veel energie verspillen om te 'overleven'...

Dus ook hier oefen je zowel je conditie, basiskracht, coördinatie als flexibiliteit!


Mijn sterrenbeeld is een visje :-)

Ik begeleid je graag al zwemmend vanuit het water om je weldra ook zoals een vis in het water te voelen!

Ik zwem dus zelf mee, waardoor ik kan observeren onder water, je bewegingen kan laten voelen en ook demonstreren, dus geen les waarbij je enkel woorden, kennis van aan de rand van het zwembad te horen krijgt.

Indien we met meer zijn, dan verdeel ik mijn aandacht evenredig over iedereen.


Voor wie?

  • Je kan al zwemmen, dus je komt boven als je in het water springt :-)
  • Je vindt zwemmen fijn, maar je bent het soms beu om je te beperken tot bvb enkel schoolslag of je wil graag je techniek verbeteren en/of verschillende zwemstijlen aanleren.
  • Je bent bereid om naast de les eventueel ook nog wat tijd te investeren om ondersteunende oefeningen te doen.
  • Je prioriteit ligt eerder op de beleving, het genieten van het ontspannende effect van het water, het aanleren van nieuwe bewegingen waarbij je bewust je lichaam leert voelen en sturen.


Mogelijkheden om samen met mij te zwemmen :-)


Maandag (17u-19u): sportoase Groot Schijn Deurne

Donderdag (13u -15u): Netepark, Vorselaarsebaan 56, 2200 Herentals

Woensdag, vrijdag, weekend: open water rond het fort van Oelegem


Bij interesse stuur je me een mail of bericht en voeg ik je toe aan de Creaswim Whatsapp groep.

Ik hou je wekelijks op de hoogte van de locaties en uren waar en wanneer ik aanwezig ben om te zwemmen.

Graag op voorhand een seintje als je me komt vergezellen!

 

Kostprijs?

  • 30 euro - 20 euro (leden van 'De Phienergiekes')
  • Phienergiekaart van 10 beurten: 250 euro - 150 euro (leden van 'De Phienergiekes'), geldig voor zowel creaswim, crearun, goeiemorgen, freemotionWie duikt mee in de stroom naar de wonderlijke waterwereld?!